Előfizetői tartalom

Aláírták az orosz-ukrán gázszerződést - mikor jön a gáz?

Portfolio
Több hetes huza-vona után ma délután közép-európai idő szerint fél 5 körül aláírta az orosz és az ukrán fél Moszkvában a két ország közötti, hivatalosan 10 évre szóló gázszállítási szerződést. Ennek alapján (elméletileg) már ma megindulhatnak az orosz gázszállítások Ukrajnán keresztül Európába. Az FGSZ felé egyik fél sem jelezte még ezt.

16:50 A 10 évre szóló szerződésre hivatkozva az ukrán miniszterelnök az aláírási ceremónián azt mondta, hogy a következő években nem lesz árvita az orosz és az ukrán fél között. A DPA német hírügynökség úgy tudja, hogy a szerződés végül azt tartalmazza, hogy az ukránok a nyugat-európai gázárnál 20%-kal olcsóbban kapják idén a gázt, azaz olyan árszinten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés