Előfizetői tartalom

Lenyomták Amerikát és ott is maradt

Portfolio
Jelentős esést produkáltak tegnap az irányadó amerikai részvényindexek, a Dow 2.9, az S&P 500 3.4, a Nasdaq pedig 3.7%-ot veszített értékéből. A sorozatos banki rossz hírek, valamint az igencsak várt alatti kiskereskedelmi adatok mellett a FED Beige Book-ja is szomoríthatja a befektetőket: az amerikai jegybank azt állítja, hogy a gazdaság fellendülésének még per pillanat sincs semmi jele. A hangulat azóta sem mutat javulást, a Dow futures 50 pontos mínuszban jár és Ázsia is komoly csökkenéssel készül zárni.

Rendkívül negatív hangulat uralta a kereskedést tegnap a tengerentúlon, az újabb pánikhullám kibontakozása alapvetően a hitelválság okozta gazdasági megrázkódtatások sorozatának köszönhető, ezekből ugyanis a tegnapi napra is kijutott bőven. A legfontosabbesemények a következők voltak: -a decemberi kiskereskedelmi forgalmi adat nagyon-nagyon rossz lett -a német Deutsche...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés