Előfizetői tartalom

Kész, kimondták: nem megbízhatóak az oroszok

Portfolio
Az enyhe időjárás miatt 5%-kal kisebb volt tegnap az ország gázfogyasztása, mint azt az FGSZ előzetesen várta, ami azért jó hír, mert takarékoskodni tudtunk a tartalékkapacitásainkkal. Molnár Csaba bejelentette, hogy reggel 10 órától már nincs érvényben az egyes fokozatú gázkorlátozás sem, illetve ha igény van rá, akkor Szlovákiának is tudunk gázt adni. Gázszállítások továbbra sem érkeznek Európa felé, közben pedig szerveződik a hétvégére egy gázimportőri nagy találkozó.

17:20 A Reutersnek név nélkül nyilatkozó megfigyelő szerint a Gazprom szándékosan úgy küldi el a gázt Ukrajnának, hogy nehéz legyen eljuttatni azt az európai országokba. A megfigyelők világosan látják, hogy Oroszország nem juttat elegendő gázt a vezetékekbe és a lehető legbonyolultabb útvonalat választják. 14:25 A Gazprom ma megint küldött volna gázt Moldova, a Balkánnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés