Előfizetői tartalom

Lefelé csordogál Európa

Portfolio
Az amerikai határidős indexekhez hasonlóan a vezető nyugat-európai részvényindexek is mérsékelt csökkenést mutatnak, a német DAX 0.7, a francia CAC-40 0.5, az angol FTSE 100 pedig 0.2%-ot gyengült. A lejtmenetet továbbra is a recessziós félelmek vezérlik, melynek egyik legnagyobb kárvallottja ma a nyersanyagszektor. Újabb makroadat ma nem lát napvilágot, azonban a tengerentúlon az Alcoa negyedéves gyorsjelentése a szezon kezdete előtt jelzésértékű lehet a részvénypiacoknak.

A nyersanyagszektor ma meglehetősen gyengén szerepel, ez elsősorbanaz olajár újabb, 3.6%-os esésének tudható be. A WTI típusú könnyűolaj februári határidős árfolyama ezzel 39.2 dollárra csökkent, azt követően, hogy a múlt hetet 12%-os zuhanással zárta a fekete arany. A lejtmenetet továbbra is a recessziós félelmek vezérlik, a kínálatoldali problémák csak tompítani tudják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés