Előfizetői tartalom

Korai még részvényt venni - Concorde 2009-ről

Portfolio
A részvényhányad alacsonyan tartását javasolja a befektetőknek Móró Tamás, a Concorde elemzője a ma publikált 2009-es befektetési stratégiájában. A szakértő véleménye szerint a nagy bear market nagy bear market rally-t is hozhat év elején a csomagokba vetett hit nagyságától függően, év végével pedig jó eséllyel anticipálhatja majd a piac a recesszió végét, azonban az év során összességében emelkedésre nem számít. Értéket leginkább a minőségi vállalati kötvényekben lát, ezt tartja a legvonzóbb befektetési lehetőségnek. Bátrabbaknak még érdekes lehet a fiskális élénkítésre leginkább képes Kína, de csak esés után; ezenkívül agrártermékek és hosszabb távra, egy újabb esés után, az olaj.

Túl sok a bullish várakozás. Egyértelműen optimista a befektetők 2009-es általános részvénypiaci várakozása: a CNBC szakmai közvélemény-kutatása szerint a megkérdezetek 69%-a vár 10% fölötti emelkedést az S&P 500-tól, és csak 6% az, aki esésre számít, igaz, mindannyian nagyobbat, mint 10%. Talán ront egy kicsit a képen, hogy 2008 év elején a várakozás 10%-os emelkedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés