Előfizetői tartalom

Szárnyalás vagy esés - mit várnak a befektetési guruk 2009-re?

Portfolio
A 2008-as évet hatalmas eséssel zárták a részvénypiacok és a 2009-es évvel kapcsolatban is nagy a bizonytalanság a gazdasági problémák és a hitelválság következtében. A fő kérdés az idei évben, hogy az agresszív központi banki lépések és a gazdaságösztönző programok, amelyeket számos kormányzat bejelentett, megfékezhetik-e a válságot. A korábbi recessziós periódusok során a részvénypiacok hagyományosan előbb fordultak, mint a gazdaság. Az elemzők általános nézete szerint 2009 a hosszú távú vételi lehetőségek éve lehet, főként a blue chipek és a legjobb minősítésű vállalatok kötvényei esetén - írja a Financial Times.

Rendkívül nehéz évnek nézünk elébe 2009-ben a Pimco vezérigazgató helyettese szerint. Bár minden eszközosztály tekintetében az értékeltségi szintek történelmi mélységek közelében tartózkodnak, ennek ellenére nem minden befektetés vonzó. A cél, hogy megtaláljuk azokat, amelyek esetén fel tudunk fedezni valamilyen hajtóerőt, valamint némileg védettek a további zuhanástól....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés