Előfizetői tartalom

Lassú lecsorgás Európában

Portfolio
Töretlenül zajlik a korrekció Európa részvénypiacain, a német DAX 1.2, a francia CAC-40 0.8, az angol FTSE 100 pedig 2.2%-os mínuszban tartózkodik. Az alumíniumipari óriás Alcoa felől érkező negatív hírek, valamint a kiábrándító amerikai munkaerőpiaci adatok újból felszínre hozták a recessziós félelmeket, melynek hatására a befektetők a menekülést választották.

A bányászati szektort nagyon ütik, ebben elsősorban az Alcoa felől érkező kedvezőtlen hírek játszhatják a főszerepet. A társaság ugyanis nagyszabású költségcsökkentési intézkedéseket jelentett be, melynek keretében 13,500 főt bocsát el, valamint csökkenti alumíniumtermelését annak érdekében, hogy megóvja készpénzállományát a kedvezőtlen gazdasági környezetben....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés