Előfizetői tartalom

Így lesznek elsőkből utolsók

Portfolio
A nap folyamán végig eladói nyomás nehezedett a régiós tőzsdékre, mely délután a borzasztó amerikai munkaerőpiaci adatok hatására csak fokozódott. A befektetőkben újra felerősödtek a recesszióval és a vállalati profitokkal kapcsolatos aggodalmak. A BUX jókora pofont kapott, a hazai részvényindexet zárásra 3.3%-os mínuszba nyomták az elmúlt hónapok átlagától valamivel elmaradó, 19.8 milliárd forintos forgalom kíséretében. A bechmark ezzel újra 13,000 pont alá került, visszaadva a tegnapi emelkedés nagy részét.

A mai nap egyértelműen a profitrealizálásról szólt Európában és a régióban is, amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan is távozott az öröm a részvénypiacokról. A főbb benchmarkok közül a lengyel WIG 20 1.7, a cseh PX 2.8%-kal került lejjebb, egyedül az osztrák ATX tudott emelkedni, méghozzá 2%-ot, de ez csak annak volt betudható, hogy a sógorok tegnap kimaradtak a jóból.MOLReal-time...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés