Előfizetői tartalom

Újraindulhat a Sanghaj Expressz - van még élet az Olimpia után?

Portfolio
A globális tőzsdei korrekció során a kínai részvénypiac mélyen alulteljesítette a fejlődő piacokat. A következőkben arra keressük a választ, hogy milyen lehetőséget rejt most a kínai piac és érdemes-e beszállni a jelenlegi, történelmi mélység közelében tartózkodó értékeltségi szinteken. Meglátásunk szerint bár a kínai részvénypiac sem mehet szembe a globális hangulattal, ugyanakkor hosszútávon felülteljesítő lehet a fejlődő piacokhoz viszonyítva.

Kis sérülésekkel vészelheti át Kína a válságot. A kínai részvénypiacon kialakult buborék tavaly októberben a globális tőzsdei korrekció megindulásával párhuzamosan kidurrant. A Shanghai Composite index mélyen alulteljesítette a fejlődő piacokat, a 2007-ben tapasztalt csúcshoz képest már közel 70%-os leértékelődést mutat. Ebben az is szerepet játszott, hogy az Olimpia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés