Előfizetői tartalom

Zuhan az eva-sok száma

Portfolio
A legfrissebb adatok szerint 1135 egyéni vállalkozó és gazdasági társaság jelentkezett be jövőre az evakörbe, ugyanakkor 4499-en jelezték kilépési szándékukat. A számok még nem véglegesek, mert az a vállalkozó vagy cég, amely elvileg megfelelt a jogszabályi előírásoknak, de mégis a kilépés mellett döntött, hat hónapig még módosíthatja elhatározását - írja a Napi Gazdaság.

A tavalyi év végén 101 066 evaalanyt tartott nyilván az APEH, ez az idei évfordulóra százezer alá csökken. Az elmúlt évben egy adóalany átlagosan 1,5 millió forint adót fizetett be, az összes bevétel 153 milliárd forintot tett ki. Az elmúlt években nem nagyon követte az evások száma a törvényi változásokat. Az indulást követő években 53 ezerről 99 ezerre emelkedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés