Előfizetői tartalom

Európa: túl sok volt az emelkedés?

Portfolio
A tegnapi halovány emelkedés után negatív irányú elmozdulás mutatkozik Európában, az irányadó részvényindexek közül a német DAX 1.8, a francia CAC-40 1.5, az angol FTSE 100 pedig 1.3%-kal értékelődött le. A piaci szereplők a profitrealizálás mellett döntenek, miután az újabb svájci kamatvágás, valalmint az európai autógyártók elemzői leminősítése is a recessziós félelmeket táplálja.

A recesszió elleni küzdelem jegyében, az elemzői konszenzussal egyező mértékben 50 bázisponttal 0.5%-ra csökkentette mai ülésén a svájci jegybank az irányadó rátát. Ez az elmúlt két hónapban a negyedik monetáris enyhítés, amelynek összesített mértéke a maival együtt már 225 bázispont.Kapcsolódó cikkünk2008.12.11 09:33 Felére vágta a kamatot a svájci jegybank - ott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés