Előfizetői tartalom

Őrület a javából - elszállt Amerika

Portfolio
Egészen elképesztő szárnyalást produkáltak a vezető amerikai részvényindexek a hét utolsó kereskedési napján, a Dow 300 pontos mínuszból egészen 260 pontos, vagyis 3.1%-os plusszig küzdötte fel magát, míg az S&P 500 3.7, a Nasdaq pedig 4.4%-ot erősödött. Délután még kevesen hitték volna, hogy a harmatgyenge makroadatok ellenére robbannak majd a piacok, de már láthattunk hasonló esetet a közelmúltban is, amikor szintén olyannyira rossz hírek érkeztek, hogy azok már emelkedést indukáltak. A volatilitás ma is jelentős méreteket öltött, azonban ennek ellenére az eredmények komoly támaszt jelenthetnek majd a hét elején az ázsiai és az európai tőzsdéknek is.

22:08 Szép kis rali kerekedett a végére, a Dow közel 600 pontos range-ban mozogott a mai kereskedésben, végül pedig 260 ponttal, vagyis 3.1%-kal került feljebb. A húzóerőt a pénzügyi szektor jelentette, miután az egyik szereplő felől megemelt eredményvárakozások érkeztek. Már nem is nagyon emlékszünk, mikor volt utoljára ilyen, vélhetően ez adott jókedvet a piacnak is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés