Előfizetői tartalom

A földön maradt Amerika

Portfolio
Tegnap elmaradt a várva várt napvégi felhúzás az amerikai tőzsdéken, ezzel egy két napja tartó nyerő sorozat szakadt meg. A részvényindexek visszafogottabb mértékben ugyan, de továbbra is hektikus mozgást mutattak. A befektetőkben elsősorban a felemás makroadatok és a bejelentett tömeges vállalati létszámleépítések élesztették fel a recessziós félelmeket, melynek hatására az irányadó indexek jelentősebb mínuszban zártak. A hangulat azóta enyhe javulást mutat, bár jókedvről beszélni túlzás lenne, hisz a Dow futures mindössze 10 pontos pluszban jár. Ázsiába a tengerentúli piacok mozgást csak részben követte le, a tőzsdék vegyes elmozdulást mutatnak.

Tegnap két makroadat is érkezett az USA-ból, míg a múlt heti friss munkanélküliek száma várt feletti mértékben csökkent, az ipari cikkak rendelésállománya viszont jóval a várakozások feletti mértékben zuhant, jelezve a reálgazdasági folyamatok gyengülését.Kapcsolódó cikkünk2008.12.04 16:04 Évek óta nem mértek ekkora zuhanást az iparban2008.12.04 14:30 Újra meglepő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés