Előfizetői tartalom

Nincs megállás: tovább száguldott az USA

Portfolio
Újabb rendkívül volatilis kereskedést láthattunk tegnap az amerikai részvénypiacokon, az irányadó indexek a kezdeti enyhe emelkedés után 1% körüli mínuszba csúsztak, majd onnan ismét erőt gyűjtve felfelé indultak és az utolsó percekben több, mint 2%-os pluszba lendültek. A pénzügyi szektor húzóerőnek számított, ugyanis a legfrissebb adatok szerint múlt héten megugrott a jelzáloghitel kérelmek száma az USA-ban. A hangulat azóta komorrá vált, a Dow futures már 100 pontos mínuszban tartózkodik, az ázsiai tőzsdék pedig felemás elmozdulást mutatnak.

A Wall Street Journal információi szerint az amerikai pénzügyminisztérium olyan intézkedéseket fontolgat, melyek csökkentenék a jelzáloghitelek kamatait, az új hitelek kamata ezáltal nagyjából 4.5%-ra mérséklődne. A hír szintén felvidította a piacokat zárásra és nagyban hozzájárult a napvégi felrántáshoz. A tegnapi makroadatok viszont meglehetősen kiábrándítór...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés