Előfizetői tartalom

Tévhitben élünk 50 éve! - Most akkor mivel lehet sok pénzt keresni?

Portfolio
A napokban megdőlt egy 50 éves törvény, az S&P 500 osztalékhozama 1958 óta először magasabbra emelkedett a 10 éves amerikai kötvényhozamnál. Ez azt jelenti, hogy nagyon olcsóak a részvények? Anomáliát látunk, vagy netán az elmúlt 50 évünk volt egy hatalmas anomália? A válasz a kötvény és részvénypiac relatív volatilitásában rejtőzhet. Vagy inkább az ezzel kapcsolatos várakozásokban? Vagy egyikben sem? Hány tehén hány óra alatt hány gramm füvet eszik meg?

A részvénypiac folyamatos zuhanása, illetve az amerikai államkötvény-hozamok elmúlt hetekben párhuzamosan bemutatott brutális csökkenése oda vezetett, hogy 1958 után először az amerikai részvénypiac átfogó indexének, az S&P 500-nak osztalékhozama meghaladja a 10 éves amerikai államkötvény hozamot. A tegnapi záró értékek alapján a részvénypiac osztaléktömege 3.3%-os...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés