Előfizetői tartalom

A nóta a régi - felülteljesít a magyar tőzsde

Portfolio
Míg Európában és a régióban zajlik a korrekció, a BUX ma is homlokegyenest szembe megy a széllel. Pedig rossz híreket nem kell nagyon keresgélni, hiszen a Credit Suisse mellett a Royal Bank of Canada elemzői is súlyos recessziót jósolnak Magyarországnak. Ennek ellenére a hazai részvényindex 1,4%-kal került feljebb, melyben nagy szerepet játszik a MOL 3.6%-os plusszával. A régiós társak viszont kivétel nélkül esnek, az osztrákok már közel 4%-kal.

A régióban negatív hangulat uralja a kereskedést, a főbb benchmarkok közül a lengyel WIG 20 0.6, a cseh PX 0.4, az orosz RTS pedig 1.2%-kal került lejjebb. A bécsi börze viszont keményen alulteljesít, mely a hangulatváltozásokra általában extrém módon reagáló Erste és Raiffeisen esésnek tudható be.A hazai blue chipek között ma a MOL a nyertes, az olajpapírok 3.3%-kal értékelődtek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés