Előfizetői tartalom

Ázsia már rálépett a fékre

Portfolio
Felemás elmozdulást mutatnak a főbb ázsiai részvényindexek, a hongkongi Hang Seng 1.6, a kínai Shanghai Composite 0.3%-kal került feljebb, míg a japán Nikkei 225 1.4%-kal értékelődött le. Az utóbbit az autógyártók húzták a mélybe, miután az ágazat belföldi értékesítései 34 éves mélypontra eshetnek. Kínából is hatrmatgyenge makroadat érkezett, az ipari termelés beszerzési menedzser indexe soha nem látott mértékben zuhant. Bár Amerika nagyot ment a múlt héten, a nemzetközi hangulat jelenleg negatív, a Dow futures közel 70 pontos mínuszban mozog.

A japán Nikkei 225 index 1.4%-ot veszített értékéből, miután a kedvezőtlen hírek újra felerősítették a befektetőkben a recessziós félelmeket. Ez nem is csoda, hiszen az ingatlanfejlesztő Morimoto Co. csődvédelmet kért. A tokiói parketten felfüggesztették a papírok kereskedését. Az autószektor is heves eladói nyomás alá került, miután a Nikkei nevű gazdasági napilap...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés