Előfizetői tartalom

A hazai vállalatokat is utoléri a hitelválság?

Portfolio
Napról napra gyűlnek a bizonyítékai annak, hogy a hitelválság már a reálgazdaságba is begyűrűzött. A gazdasági lassulással párhuzamosan a finanszírozási lehetőségek beszűkülése is negatív hatással lehet a cégekre, és már nemcsak a pénzügyi szektor szereplőire. Szinte naponta kerülnek bejelentésre gyárleállítások, termeléscsökkentések és többezer fős elbocsátások. A válság magyarországi hatásaival kapcsolatban négy hazai nagyvállalatot kérdeztünk meg: az alábbiakban a Dunapack, a Magyar Alumínium Zrt., a Richter és a Teva terveit, illetve véleményét közöljük.

Dunapack A Dunapack stabil pénzügyi helyzetben van és nem is tervez hitelfelvételt, amennyiben viszont a cégnek szüksége lenne külső finanszírozásra, annak biztosítása most komoly gondot jelentene bel-és külföldön egyaránt a hitelpiaci válság következtében - nyilatkozta a társaság a Portfolio.hu-nak. A társaság a tervezett beruházásokat jelentősen visszafogta, ugyanakkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés