Előfizetői tartalom

Ebből dráma lesz? 50 dollár alatt az olaj!

Portfolio
Újabb jelentős esést produkált az olaj árfolyama tegnap, a zárásra a fekete arany 50 dollár alá került. Paradox módon azonban az olaj- és egyéb árupiaci esésnek hosszabb távon akár jelentős inflációs hatása is lehet - mondta el a Portfolio.hu tegnapi Klub rendezvényén Duronelly Péter, a Budapest bank befektetési igazgatója.

Az irányadó amerikai könnyűolaj, a WTI árfolyama 3 és fél éves mélypontra esett tegnap az Egyesült Államokban, miután a lélektani 50 dolláros szint alá zuhant. A fekete arany ma reggel sem mutat érdemi korrekciót, gyakorlatilag a tegnapi záró érték környékén, 49 dollárnál állnak a jegyzések. Az elmúlt hónapok jelentős esésében a dollár erősödése is fontos szerepet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés