Előfizetői tartalom

Összeomlott Ázsia

Portfolio
Ázsia is mínuszba fordult - nem is akármekkorába - az amerikai tőzsdeindexek tegnapi esését követően, a japán Nikkei 225 2.3, a Kínai Shanghai Composite 6.2, a hongkongi Hang Seng 6.1, az ausztrál S&P/ASX pedig 3.8%-ot veszített értékéből. A japán recesszió hírére megremegett a befektetők keze, akik idegességükben az építőipari vállalatokat, valamint a chipgyártókat büntették leginkább. Sajnos a hangulat azóta sem javult, a Dow futures közel 90 pontos mínuszban tartózkodik.

“Miután a japán gazdaság technikailag is recesszióba került a legfrissebb GDP adatok alapján, az egyetlen húzóerő a globális gazdaságban továbbra is Kína marad" -nyilatkozta Uwe Parpart, a Cantor Fitzgerald hongkongi stratégája a Marketwatchnak. A tokiói parketten a Mitsubishi UFJ Financial Group 6.7%-ot esett, míg a Suzuki Motor papírjai 4%-kal értékelődtek le. A tegnapi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés