Előfizetői tartalom

Fotex: szép számok, semmi több

Sándor Dávid
Pénteken, piaczárást követően tette közzé harmadik negyedéves számait a Fotex, mely vélhetően nem vezet majd érdemi piaci reakciókhoz a mai kereskedésben. Az árfolyamra leginkább a nagytulajdonos szándékaira vonatkozó spekulációk és a nemzetközi befektetői hangulat alakulása lehetnek hatással. A gyorsjelentés főbb pontjai: - az átalakulás miatt az árbevétel továbbra is csökkenést mutat, - azonban a hatékonyság javult, így üzemi és nettó szinten is nagyot emelkedett a profit a bázishoz képest, - a társaság felkészült a bérbe vevő cégek esetleges fizetési gondjaira, és az ingatlankiadási arány romlására. - csökkenő, bár robosztus mértékű, részvényenkénti 87 forintos készpénzállomány és továbbra is szinte 0 hitelállomány, - a részvényenkénti 1,413 forintos ingatlanvagyont tekinti a cég továbbra is relevánsnak.

Sok a pénz még mindig. A társaság historikus számainak összevetésekor tisztában kell lenni azzal, hogy a Fotex a kiskereskedelmi tevékenység fokozatos elhagyásával az ingatlanhasznosítás felé nyitott és mostanra az vált fő tevékenységévé. Az átalakulás a 2007-es évvel bezárólag lényegileg befejeződött. Emellett a társaság 2007-től az innovációs hozzájárulás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés