Előfizetői tartalom

Ázsia sem vacakolt, inkább emelkedett

Portfolio
Az amerikai tőzsdéken látott nem mindennapi rali Ázsiában befűtött a piacoknak, a főbb részvényindexek jelentősebb emelkedéssel készülnek a zárásra. A japán Nikkei 225 2.7, a kínai Shanghai Composite 1.9, a hongkongi Hang Seng 3.4, az ausztrál S&P/ASX 200 pedig 1.4%-kal került feljebb. A hangulat mostanra viszont enyhén negatívba fordult, a Dow futures már 80 pontos mínuszban mozog.

A hongkongi parketten a kedvező nemzetközi hangulat mellett az is fűtötte a kereskedést, hogy egyes spekulációk szerint a People's Bank of China újabb kamatvágás mellett dönthet akár még ma este a gazdasági növekedés fokozása érdekében.A japán tőzsdén a legnagyobb emelkedést az exportorientált vállalatok könyvelhették el a jen dollárral szembeni gyengülésésnek köszönhetően....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés