Előfizetői tartalom

Víz alá került Ázsia

Portfolio
Keményen beszakadtak a főbb ázsiai részvényindexek, a zuhanásban a nyersanyagszektor járt az élen az olajár folytatódó esésének köszönhetően. Emellett a bankszektor és a technológiai szektor is komoly eladói nyomás alá került, az utóbbit az Intel kedvezőtlen eredményvárakozása sújtja leginkább. A vezető tőzsdeindexek közül a japán Nikkei 225 5.3, a hongkongi Hang Seng 5.8, a dél-koreai KOSPI 3.2%-kal került lejjebb, míg a kínai Shanghai Composite egyedüliként 3.7%-ot tudott emelkedni.

A térség részvénypiacai közel 5%-os esést szenvedtek el, mely alapvetően annak volt betudható, hogy a kínai ipari termelés növekedése a szeptemberi 11.4%-ról október hónapban 8.2%-ra lassult. Dariusz Kowalczyk, a CFC Seymour hongkongi elemzője szerint az adatok arra utalhatnak, hogy a legnagyobb ázsiai gazdaság is a recesszió felé közelít. Ez pedig azért is veszélyes, mert...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés