Előfizetői tartalom

Ami nyitva van a régióban, az esik

Portfolio
Míg Európa plusz mínusz nulla közt ingázik, a hazai tőzsde részvényindexe lecövekelt a negatív tartományban. A mai nap megint a globális recesszióval, valamint a vállalati profitokkal kapcsolatos aggodalmak mozgatják a kereskedést, ezt támasztja alá az olaj piacán mutatkozó újabb 1%-os csökkenés is. A kezdetben emelkedést mutató amerikai határidős indexek is bekanyarodtak, jelezve a részvénypiacokat uraló bizonytalanságot. A BUX 2.6%-kal múlja alul tegnapi zárószintjét az átlagostól lényegesen elmaradó, 7.6 milliárd forintos forgalom mellett.

A régióban is nagy a taposás, a főbb benchmarkok közül a cseh PX 2.4, az osztrák ATX 2.2, a lengyel WIG 20 5%-ot esett, míg az orosz tőzsdén 12.5%-os mínuszban únták meg a dolgot és felfüggesztették a kereskedést. Az RTS ezzel egészen 635 pontig zuhant, a tetemes tőkekivonást az olajár megállíthatatlannak tűnő esése, valamint a rubel várható további gyengülése játszik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés