Előfizetői tartalom

Szenvednek az arabok is

Portfolio
A Perzsa-öböl országainak tőkepiacait is heves eladói nyomás sújtja, miután az olajár esése, valamint a globális hitelválság menekülésre készteti a befektetőket. A dubai és a szaúd-arábiai tőzsde részvényindexe az idei évben közel 50%-ot zuhant, miután a fekete arany árfolyama 147 dollárról 60 dollárig korrigált vissza a globális recesszióval kapcsolatos aggodalmak hatására.

“Az olajár csökkenése aláássa a befektetői bizalmat, amennyiben a jegyzések 50 dollárig leesnek, a legnagyobb exportőr országok költségvetése már megérzi ezt" - nyilatkozta a Bloombergnek Ali Khan, az Arquaam Capital üzletkötője. Dubai és Szaúd-Arábia részvénypiacai közel 50%-ot zuhantak az idei évben, miután a fekete arany árfolyama 147 dollárról 60 dollárig korrigált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés