Előfizetői tartalom

Mélyrepülésben Európa

Portfolio
Komolyabb mínuszban tartózkodnak a főbb nyugat-európai részvényindexek, a német DAX 3.2, a francia CAC-40 3.7, az angol FTSE 100 pedig 3%-kal értékelődött le. A meglehetősen negatív befektetői hangulat az öreg kontinenset sem kíméli, a várt 50 bázispontos EKB kamatvágás sem tudta feledtetni a globális recesszióval és a vállalati profitokkal kapcsolatos aggodalmakat.

Jelentős, 3%-os esést szenvedett el a Dow Jones Stoxx 600 index, mind a 15 iparági index veszített értékéből. A mai nap legfontosabb eseménye az EKB és a Bank of England kamatdöntése lesz, a piac mindkét esetben legalább 50 bázispontos vágásra számít, miután rosszabbnál rosszab makroadatok láttak napvilágot az elmúlt időszakban. A pénzügyi papírokat keményen öntik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés