Előfizetői tartalom

Európa is rálépett a fékre

Portfolio
Az idei év legnagyobb nyerőszériája ért véget a nyugat-európai részvénypiacokon, a 6 napja tartó emelkedés helyébe a bizonytalanság és a profitrealizálás lépett. A német DAX 1.8, a francia CAC-40 és az angol FTSE 100 pedig egyaránt 2.3%-kal került lejjebb az amerikai határidős indexek mínuszba fordulásával párhuzamosan. A lejtmenetet ezúttal a negatív vállalati gyorsjelentések is táplálják, felélesztve ismét a recessziós félelmeket.

Európában is bekanyarodtak az indexek az amerikai határidőkkel párhuzamosan, a befektetők úgy tűnik keményen profitrealizálásba kezdtek a 6 napja tartó emelkedés után. A Dow Jones Stoxx 600 index 1.8%-ot veszített értékéből. A lejtmenetet az is táplálja, hogy az eurozóna feldolgozóipara mellett a szolgáltató szektor aktivitása is tovább lassult októberben- legalábbis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés