Előfizetői tartalom

Mindenkit felöklelt a tomboló amerikai bika

Portfolio
Brutális emelkedést, minden idők második legnagyobb raliját produkálták az amerikai részvénypiacok a tegnapi napon és ami a legszebb az egészben, hogy gyakorlatilag hír nélkül. A befektetőknek egész egyszerűen elegük lett az esésből és a vásárlások mellett döntöttek, annak ellenére, hogy a napközben publikált makroadatok egyáltalán nem voltak rózsásak. A mai napon a FED kamatdöntése kerül a figyelem középpontjába, csütörtökön pedig az amerikai GDP adatok mozgathatják a piacokat. Az amerikai határidős indexek jelenleg enyhe esést mutatnak a nagy rali után, de az ázsiai piacokon újra egy komoly rali bontakozott ki ma hajnalban.

Hatalmas rally bontakozott ki a nap végére az amerikai tőzsdéken, a Dow 889 pontos száguldással 9,000 pont felett zárta a kereskedést, amely 10.9%-os erősödésnek felel meg. A Nasdaq 9.5%-kal, az S&P 500 pedig 10.8%-kal menetelt felfelé. A befektetők már a FED mai kamatdöntésére spekulálnak, a várakozások szerint ugyanis az amerikai jegybank 50 bázispontos vágással 1%-ra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés