Előfizetői tartalom

Megint kilóg a sorból a DAX, ezúttal a rossz irányba

Portfolio
A rendkívül pozitív részvénypiaci hangulat Európában meghozta a vevőket, a főbb benchmarkok közül a francia CAC-40 6, az angol FTSE 100 4.1%-kal értékelődött fel, míg a német DAX 3.3%-os mínuszban tartózkodik. Az utóbbi részvényindex gyenge teljesítménye a Volkswagennek köszönhető, az autógyártó részvényei hagyományosan inverz módon követik le a hangulatváltozásokat.

A FED menetrend szerint ma este hozza nyilvánosságra a kamatdöntés eredményét, melyre kiemelten figyelnek mindenütt a piacok. Amennyiben a várakozások teljesülnek, az irányadó ráta 0.5%-kal 1%-ra csökken majd, azonban a Davy Stockbrokers elemzői szerint túl nagy jelentőséget nem érdemes tulajdonítani a kamatcsökkentésnek, mivel annak a vállalati profitokra gyakorolt hatása elenyésző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés