Előfizetői tartalom

Mikor jön már végre fordulat a piacokon? (Concorde)

Portfolio
Minden várakozást felülmúlt a részvénypiacok esése, de a globális kockázatkerülés időszakában szinte minden gyengült, a feltörekvő piacok pedig különösen - világít rá a Concorde piaci összefoglalója és kitekintője. A Lehman Brothers összeomlása felerősítette a már addig is zajló kedvezőtlen piaci folyamatokat és arra számít a brókercég, hogy a fejlett gazdaságokban várhatóan komoly recesszió hatását a még legalább egy évig tartó tőkeáttétel-csökkentés folyamata felerősítheti. Ennek megfelelően a Concorde megítélése szerint a legkorábbi trendforduló valamikor 2009 második felében várható a részvénypiacokon, addig inkább csak az eső piacon gyakran bekövetkező rövidtávú emelkedésekben lehet bízni.

Az alábbiakban a Concorde véleményét teljes terjedelmében közöljük. Már a szeptember sem volt "erős", de a piacok októberi esése minden várakozást felülmúlt Néhány adat csupán: pl. az orosz, a brazil vagy a cseh index majdnem 50%-kal, a német DAX 35%-kal, és még a főbb amerikai indexek is mintegy 25%-kal kerültek lejjebb egyetlen hónap alatt dollárban számítva, ehhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés