Előfizetői tartalom

Erőre kapott Ázsia, 13%-os pluszban a Hang Seng

Portfolio
Ázsiában is újabb volatilis kereskedésnek lehettünk szemtanúi, azonban a hangulat láthatóan javult, melyben a tegnapi kedvező amerikai lakáspiaci adatok is szerepet játszhattak. A főbb benchmarkok közül a japán Nikkei 225 6.5, a kínai Shanghai Composite 3.5, a hongkongi Hang Seng 5.5, a dél-koreai KOSPI pedig 13%-kal került feljebb.

“Valószínűleg még nem értük el a mélypontot, de nagyon közel vagyunk hozzá. Úgy gondolom, hogy hamarosan éles visszakorrekció jöhet, nemcsak Ázsiában, hanem globális szinten is" - nyilatkozta Peter Lai, a DBS Vickers igazgatója a Marketwatchnak. A legnagyobb emelkedést a hongkongi Hang Seng index produkálta, miután a HSBC Holdings ötnapos zuhanás után 7.7%-ot erősödött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés