Előfizetői tartalom

Európa is szenved, közel 4%-os mínuszban a franciák

Portfolio
Újabb mélységeket teszteltek vissza a vezető nyugat-európai részvényindexek, a német DAX és az angol FTSE egyaránt 3.2, a francia CAC-40 3.8, a spanyol IBEX pedig 6.4%-ot veszített értékéből. Az utóbbi benchmark ezzel alulteljesítőnek bizonyul az öreg kontinensen, miután az argentín államcsőddel kapcsolatos aggodalmak hatására számos spanyol társaság heves eladói nyomás alá került. Emellett a nyersanyagszektor mutatja a legnagyobb mértékű leértékelődést, miután a recessziós félelmek ismét előtérbe kerültek.

Számos argentín kitettséggel rendelkező spanyol cég durván beszakadt, miután egyre valószínűbb, hogy a legújabb kormányzati lépések is csak késleltetni tudják az állam fizetésképtelenné válását. A spanyol olajtársaság, a Repsol 14%-ot veszített értékéből, mely érthető is, ugyanis a cég működési profitjának 18%-a Argentínából származik. A Telefonica 8.1, a Banco...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés