Előfizetői tartalom

Európa is erejét veszítette

Portfolio
Mínuszba fordultak a nyugat-európai részvényindexek is a nyitást követően, a német DAX 2, a francia CAC-40 2.2, az angol FTSE pedig 1.1%-ot veszített értékéből. Az amerikai és az ázsiai börzék is komoly mínuszban zártak a recessziós félelmek felerősödésével párhuzamosan, mely az európai kereskedés irányát is nagyvonalakban megszabta a mai napra. A legnagyobb leértékelődést a nyersanyagszektor szenvedte el, miután a BHP Billiton gyenge eredményei további bizonyítékát adták a globális gazdasági lassulás vállalati profitokra gyakorolt negatív hatásának.

A bányatársaságok közül a Xstrata 9.2, a Kazahhyms 9.1, a Vedanta Resources 8.5, a Rio Tinto 4.7, a BHP Billiton pedig 6.6%-ot zuhant a nyitást követően. Az utóbbi vállalat meglehetősen gyenge negyedéves eredményeket publikált ma, mely alapvetően a kínai gazdaság látványos lassulásának volt betudható. A vállalati gyorsjelentések vegyes reakciókat váltottak ki a délelőtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés