Előfizetői tartalom

OMV: román gondok

Portfolio
Ismét növekedni tudott az OMV szénhidrogén termelése a harmadik negyedévben, s pozitívan alakultak a finomítói marginok is - derül ki az osztrák olajcég mai közleményéből. Romániában azonban továbbra is komoly problémákkal kénytelen szembesülni az OMV, hiszen a gáztermelés technikai okokból tovább csökkent, és a finomítók sem tudnak érdemi profitot termelni. Ezen utóbbi tényező következtében 160 m eurós lírásra kényszerül a társaság, amit még egy újabb 40 m eurós reorganizációs költség is megfejel. Az OMV november 6-án teszi közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését.

Upstream A csoport kitermelése a második negyedéves mélypontot követően ismét emelkedett, a Petrom termelésének további enyhe csökkenését az OMV ellensúlyozni tudta. Romániában az olajtermeléssel nem volt gond, az megfelelt a megelőző három hónapos értéknek, míg a gáztermelés a nagy nyomás miatt csökkent.A cég szempontjából pozitívan alakultak az olajárak, hiszen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés