Előfizetői tartalom

USA: jó kis rali kerekedett a végére

Portfolio
Hihetetlen fordulatot láthattunk zárásra a tengerentúlon, a nap eleji lejtmenet után szép lassan felkapaszkodtak a vezető részvényindexek, majd a zárásra egy kisebb hajrá bontakozott ki. A Dow 4.7, a szélesebb piacot átfogó S&P 500 4.3, a Nasdaq Composite pedig 5.5%-kal értékelődött fel, a hangulat javulását nagy valószínűséggel az olajár tetemes esése válthatta ki, a fekete arany ugyanis 70 dollár alá csökkent, melyre több, mint egy éve nem volt példa. Az optimizmus jelenleg is tart, a Dow futures ugyanis 70 pontos pluszban tartózkodik.

Makroadatok is jöttek bőven tegnap, azonban ezek inkább csak tovább fokozták a recessziós félelmeket. Szeptemberben a volatilis elemektől megtisztított fogyasztói magárindex és a teljes árindex is a vártnál alacsonyabb értékékeket vett fel az USA-ban, az előbbi 0.2 százalékról 0.1 százalékra mérséklődött, míg az utóbbi nem változott. Az inflációs nyomás csökkenésének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés