Előfizetői tartalom

USA: itt lenne a fordulat?

Portfolio
Pluszba kanyarodtak a főbb amerikai határidős indexek a nyitás előtt, a Dow futures 150, az S&P futures 18, a Nasdaq futures pedig 19 ponttal került feljebb. A hangulat javulásában azon piaci pletykák játszhatnak szerepet, miszerint a világ jegybankjai újabb összehangolt kamatcsökkentést eszközölhetnek a globális méretű recesszió elkerülése végett. A jókedvet emellett a percekkel ezelőtt napvilágot látó, vártnál kedvezőbb amerikai inflációs adatok is táplálják.

Szeptemberben a volatilis elemektől megtisztított fogyasztói magárindex és a teljes árindex is a vártnál alacsonyabb értékékeket vett fel az USA-ban. A magárindex 0.2 százalékról 0.1 százalékra, míg a teljes árindex nem változott.Kapcsolódó cikkünk2008.10.16 14:30 Végre valaminek örülhetünk: csökken az inflációs nyomás az USA-ban7.47 milliárd dolláros nettó veszteségről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés