Előfizetői tartalom

Megint elszabadult a pokol a tengerentúlon

Portfolio
Újabb óriási zuhanást produkáltak tegnap a vezető amerikai részvényindexek, a Dow 7.9, az S&P 500 9, a technológiai kitettségű Nasdaq Composite index pedig 8.5%-kal értékelődött le. Vállalati gyorsjelentések terén mozgalmas volt a tegnapi nap, a JP Morgan, a Coca-coal, a Wells Fargo is várt feletti eredményszámokat tett közzé, azonban a befektetőket ez kicsit sem hatotta meg. A piaci szereplőkön ismét úrrá lettek a recesszióval kapcsolatos aggodalmak, melyeket a gyenge amerikai kiskereskedelmi értékesítési adatok is tápláltak. A hangulat továbbra is borús, a Dow futures jelenleg 120 pontos mínuszban tartózkodik.

Szeptemberben a harmadik egymást követő hónapban is csökkent a kiskereskedelmi forgalom az USA-ban, a -1.2 százalékos érték felülmúlta a -0.7 százalék körüli várakozásokat. Autók nélkül egy hónap alatt 0.6 százalékkal csökkent a forgalom. A gyenge növekedési kilátásokra a pénzpiaci problémákra való tekintettel nem kizárt, hogy decemberben ismét kamatot csökkent...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés