Előfizetői tartalom

Csökkenő nyomás alatt, de mínuszban Európa

Portfolio
Továbbra is a recessziótól való félelem nyomja rá a bélyegét a tőkepiacokra, a pánikhangulat közepette a DAX és az FTSE egyaránt 2.2, a CAC-40 pedig újabb 2.3%-ot esett a mai kereskedésben. A befektetők az olajár újabb esését a globális gazdasági lassulás egyértelmű jeleként értelmezik, melynek hatására a nyersanyagszektor ma is alulteljesítőnek bizonyul. A svájci kormány ma bankmentő intézkedéseket jelentett be, melynek hatására a UBS és a Credit Suisse pluszba lendült, azonban fordulatot egyelőre nem tudott indukálni a piacon.

A bányászati szektorra ma is kemény eladói nyomás nehezedik, az Anglo American 4.9, a Xstrata 4.6, a BHP Billiton 2.9, a Rio Tinto pedig 4.5%-ot veszített értékéből. A lejtmenetben az olajár újabb tetemes esése mellett az is szerepet játszik, hogy a Rio Tinto tegnap bejelentette, hogy kínai kereslet csökkenése, valamint a beszűkölő hitellehetőségek miatt várhatóan visszafogja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés