Előfizetői tartalom

USA: eddig tartott volna az örömünnep?

Portfolio
Jelentős emelkedéssel kezdék a tegnapi kereskedést az amerikai részvényindexek, majd a zárásra fordult a kocka, ugyanis a banki mentőcsomag újabb részleteinek pozitív hatását ellensúlyozták a recesszióval kapcsolatos aggodalmak. A volatilitás iszonyatos volt, a Dow több, mint 700 pontos sávban mozogott, végül pedig 0.8%-kal került lejjebb. A többi tőzsdei barometer közül a szélesebb piacot átfogó S&P 500 0.5, a Nasdaq Composite pedig 3.5%-ot veszített értékéből.

A Dow Jones index tegnap 400 pontos pluszban és 300 pontos mínuszban is megfordult, mely jól példázza a befektetői hangulat törékenységét. A 30 komponens közül 21 a negatív tartományban fejezte be a kereskedést, a technológiai valamint a ciklikus fogyasztási cikkek szektorának vezetésével. A Microsoft 5.5, a Coca-Cola pedig 7.5%-ot esett, az utóbbi gyenge teljesítménye elsősorban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés