Előfizetői tartalom

Újabb fekete nap az amerikai tőzsdéken: 8%-ot zuhant a Dow

Portfolio
A nyitás óta folyamatosan veszítettek értékükből az amerikai részvényindexek, a napot végül közel 8%-os mínuszban zárta a Dow, az S&P 9%-ot, a Nasdaq pedig 8.5%-ot zuhant. A délután nyilvánosságra hozott kiskereskedelmi értékesítési adatok negatív meglepetést okoztak, amelyek a recessziós félelmeket erősítették. Az elhúzódó hitelpiaci válság mellett a vállalati gyorsjelentések kerültek a fókuszba, a mai napon a JP Morgan, a Wells Fargo és a Coca Cola is közzétette negyedéves eredményeit és a holnapi nap is hasonlóan mozgalmas lehet, ugyanis a Citigroup és a Merrill Lynch is nyilvánosságra hozza negyedéves számait.

22:18 Az amerikai tőzsdék történetének második legnagyobb esését szenvedte el a mai napon a Dow index pontban mérve, az egész napos lejtmenetet követően a zárás előtti percekben ismét heves eladói nyomás alakult ki a tengerentúli piacokon. A napot végül a Dow 733 pontos, vagyis 7.9%-os zuhanással zárta, a Nasdaq 8.5%-ot, az S&P 500 pedig 9%-ot esett. 21:58 A zárást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés