Előfizetői tartalom

Örültünk, emelkedtünk, de ki tudja meddig

Portfolio
Az összehangolt jegybanki mentőakcióknak köszönhetően második napja emelkedtek töretlenül a globális részvénypiacok. Erre rátett még egy lapáttal, hogy a délután folyamán az USA is hivatalosan bejelentette a mentőcsomag további részleteit. A recessziós félelmek a múlt hét óta látványosan alábbhagytak, megnőtt a befektetők kockázatvállalási hajlandósága, mely az olajpiacon is éreztette hatását. Az optimiums ennek ellenére továbbra is sérülékeny, amit mi sem bizonyít jobban, mint a Nasdaq jelenlegi 2%-os esése. A BUX a nap folyamán végig 6% körüli pluszban oldalazott, végül pedig 6.8%-os emelkedéssel zárt az elmúlt hónapok átlagát meghaladó, 35.1 milliárd forintos forgalom mellett.

Kapcsolódó cikkünk2008.10.14 15:20 Tőkét pumpál az amerikai állam a bankokba - Megérkeztek a részletekA régióban is hasonló folyamatoknak lehettünk szemtanúi, a főbb benchmarkok közül a lengyel WIG 20 4.1, a cseh PX 10.2, az orosz RTS 10, az osztrák ATX pedig 7.3%-kal értékelődött fel.OTPReal-time árfolyamInformációs panelA blue chipek közül ismét az OTP lett nap a nyertese...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés