Előfizetői tartalom

Emelkedett hangulatban az ázsiai piacok

Portfolio
Többségében emelkedést mutatnak a vezető ázsiai részvényindexek a hét első kereskedési napján, az ausztrál S&P/ASX 200 5.7, a koreai KOSPI 4.1, a hongkongi Hang Seng 3.7, a Shanghai Composite 0.9%-kal értékelődött fel, a japán tőzsdén pedig ma szünetel a kereskedés. Az optimizmust annak köszönhető, hogy az EU közös bankmentő intézkedéseket helyezett kilátásba a hétvégén, mely enyhítette a pénzügyi szektorral kapcsolatos félelmeket. A Dow futures már vaskos, 345 pontos pluszban tartózkodik, azonban nem szabad elfelejteni, hogy a hangulat rendkívül sérülékeny, bármelyik pillanatban változhat a helyzet.

“Továbbra is rengkívül nagy a bizonytalanság a tőkepiacokon, a legnagyobb probléma jelenleg az, hogy a pénzügyi tranzakciók során magas a nemfizetési kockázat, aminek következtében a kereskedelmi bankok nem hajlandóak egymásnak hitelezni. Rövid távon személy szerint nem látok megoldást" - nyilatkozta Peter Pak, a BOCI Research vezetője a Marketwatchnak adott interjújában.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés