Előfizetői tartalom

Tovább eshet Amerika

Portfolio
További tetemes esést vetítenek előre a tengerentúlon a vezető határidős indexek, a Dow futures 343, az S&P futures 43, a Nasdaq futures pedig 32 ponttal került lejjebb a hét utolsó kereskedési napján. A globális részvénypiacokat eladói nyomás sújtja, miután a, 700 milliárd dolláros pénzőgyi mentőcsomag mellett a jegybanki kamatvágások sem tudták oldani a recessziós félelmeket. A lejtmenetet a Standard&Poor is fokozza, miután legfrissebb elemzésében arról számolt be, hogy az amerikai gazdaság lassulása és a csökkenő értékesítések miatt akár csődbe is mehet a Ford, a GM és a Chrysler.

Csődbe mehet a General Motors, a Ford és a Chrysler az amerikai gazdaság lassulása és az autóértékesítések zuhanása következtében - nyilatkozta a Standard & Poor’s elemzője a Bloomberg-nek. Az elemző hozzátette, hogy leminősítheti a GM és a Ford hiteleit, amelyeket már most is a bóvli kötvény kategóriába sorol. A GM 2.7, a Ford pedig 1.4%-os mínuszban tartózkodik a nyitást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés