Előfizetői tartalom

Mozgalmas finálé az amerikai tőzsdéken (2.)

Portfolio
Az elmúlt napokban tapasztalt ideges kereskedés ma is jellemző az amerikai piacokra, az elhúzódó hitelpiaci válság és a recessziós félelmek együttesen gyakorolnak nyomást a globális tőzsdékre. Hatalmas volatilitás jellemzi az irányadó amerikai indexeket, a nyitást követő percekben a Dow 700 pontos mínuszban járt és 8,000 pont alá esett, amely 2003 márciusa óta nem látott mélységet jelent. Néhány perccel később azonban már a pozitív tartományban tartózkodtak a vezető indexek. A lejtmenetet az olajtársaságok vezetik, miután az olaj árfolyama tovább esett. A hét utolsó kereskedési napját végül vegyes elmozdulással fejezték be az amerikai indexek.

22:22 Vegyesen zárták a hét utolsó kereskedési napját az amerikai részvényindexek, a Dow a mai napon több mint 1,000 pontos sávban mozgott, amelyre még soha nem volt példa. A nyitást követő percekben egészen 7,882.5 pontig zuhant, majd a zárás előtt mintegy fél órával egészen 8,901.3 pontig száguldott felfelé. Végül a Dow 128 pontos (1.5%-os), az S&P 500 1.2%-os eséssel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés