Előfizetői tartalom

Az biztos, hogy semmi sem biztos! - Villámvélemények a válságról

Portfolio
Már reggel is feltűnően sok piaci szakértő kiáltott kamatvágásért és imájuk úgy tűnik meghallgatásra talált. Nem biztos, hogy elegendő lesz azonban a globális összehangolt jegybanki akció a fellélegzéshez, ugyanis számos befektetési guru azt állítja: a legnagyobb probléma jelenleg a bizalomhiány. A Portfolio.hu alábbi részletes sajtószemléje alapján akad egy-két alapkezelő vagy elemző, aki szerint a jelenlegi eladások már irracionális méreteket öltenek, de a legtöbben még mindig csak abban biztosak, hogy a jelenlegi piaci környezetben semmi sem biztos.

"Azt hiszem a legnagyobb probléma most a bizalom hiánya" - állította Y.K. Chan a Hong Kong-i Phillip Capital Management stratégája a MarketWatchnak. A szakértő szerint a likviditási válság csak látszólagos, ugyanis számos bank valóságos pénzhalmokon ül, de mivel fél, inkább nem adja kölcsön másnak. "Csökkentheti a Fed, vagy bármelyik másik központi bank a kamatokat, de...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés