Előfizetői tartalom

Könnyen felejt Amerika, jelentős pluszban a határidős indexek

Portfolio
A tegnapi lejtmenet után enyhe optimizmust tükrüznek a főbb amerikai határidüs indexek a nyitás előtt, a Dow futures 143, az S&P futures 15, a Nasdaq futures pedig 21 pontot izmosodott. A befektetők továbbra is emésztik a 700 milliárd dolláros pénzügyi mentőcsomagot, azonban az ausztrál kamatvágás híre elindította a spekulációkat, miszerint hamarosan összehangolt jegybanki kamatcsökkentés jöhet. A hírek olyannyira felvidították a piacot, hogy a Bank of America reggeli profit warningja máris feledésbe merült.

Az ausztrál jegybank várt feletti mértékű kamatvágása pozitív meglepetést okozott a piacokon, mivel a befektetők ebből arra következtetnek, hogy a kormányok felismerték a helyzet súlyosságát és készek cselekedni a recesszió megfékezése érdekében. Tina Mortensen, a Citigroup londoni elemzője szerint komoly esélye van egy közelgő brit európai, és akár egy amerikai kamatcsökkentésnek.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés