Előfizetői tartalom

500 pontos mínuszban a DAX: -9%

Portfolio
Felgyorsult az amúgy sem gyenge zuhanás az európai piacokon, a német DAX index 500 pontos mínuszban áll, amit meglehetősen ritkán látnak még a legöregebb befektetők is. Minden esik, mint a vízbe hajított kavics, az eladások már pánikszerű reakcióknak tűnnek az alapvetően a bizalom hiányával körülírható válságban. A többi európai részvényindex is tetemes zuhanást mutat, a francia CAC 40 7.8, az angol FTSE 100 4.5%-kal került lejjebb.

Bár pénteken az amerikai törvényhozás végül elfogadta a 700 milliárd dolláros mentőcsomagot, a befektetők jelenleg úgy tűnik kevésbé hiszik el, hogy ez a jelenlegi problémákat orvosolni lehet képes. A bizalom hiányából fakadó félelmek ugyanis továbbra is megtalálhatók a bankközi piacon, ráadásul az amerikai recessziós félelmek miatti aggodalmak is dominánssá váltak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés