Előfizetői tartalom

Esélytelen - Megint zárva az orosz piac(2.)

Portfolio
Az amerikai tőzsdék tegnapi 3-4%-os zuhanását követően ma reggel az ázsiai részvénypiacokon már csak kisebb mértékű korrekciót tapasztalhattunk, a nyugat-európai tőzsdéket pedig kivárás jellemzi, az irányadó indexek kismértékű felértékelődést mutatnak. A hitelpiaci válsággal kapcsolatos aggodalmakat a tegnap közzétett makroadatokat követően felváltották az amerikai gazdaság recessziójával kapcsolatos félelmek, ma délután pedig az újabb munkaerőpiaci adatok mozgathatják a piacokat. Az európai piacokon tapasztalható bizonytalanság a Kongresszus mai szavazásának is betudható a 700 milliárd dolláros pénzügyi mentőcsomagról. A régiós indexek viszont a negatív tartományban mozognak, az orosz index újabb hatalmas esést szenvedett el, az RTS 7.7%-os mínuszban tartózkodik, a török piac pedig 6%-kal értékelődött le. Az elmúlt hetek mintájára a 7%-os esés után nem sokkal be is zárt az orosz tőzsde.

Bezárt az orosz tőzsde a nagy esés után. A globális részvénypiaci hangulatot a mai nap folyamán alapvetően több tényező is mozgatja, egyrészt a tegnap közzétett makroadatok kapcsán új erőre kaptak az Egyesült Államok recessziójával kapcsolatos félelmek. Másrészt a koradélutáni órákban nyilvánosságra kerülő munkaerőpiaci adatok kivárásra ösztönzik a befektetőket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés