Előfizetői tartalom

Egy évtized veszhet oda! - Meg kell szavazni azt a mentőcsomagot

Portfolio
Ha az amerikai törvényhozás nem fogadja el a tervezett 700 milliárd dolláros mentőcsomagot, akkor az USA gazdasága olyan "Elvesztegetett évtized" elé nézhet, mint amilyet Japán tapasztalt 1991 és 2000 között - állítja Orosz Dániel, az Axa stragétiai elemzője. A szakértő szerint a részvénypiacok jelenleg már a kapituláció jeleit mutatják, így talán jöhet egy kisebb fellendülés a közeljövőben, de a medvét még nagyon korai lenne temetni.

2008. szeptember 29-én az amerikai kongresszusi képviselők többsége hallgatott a választóikra, nemmel voksoltak, nem fokozták a morális kockázatot, nem mentették ki a Wall Street bankárait az adófizetők pénzéből és az amerikai államadósságot sem növelték tovább (a 700 milliárdos mentőcsomag összege megegyezik az eddigi tervezett jövő évi amerikai költségvetés másfélszeresével)....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés