Előfizetői tartalom

A rémálom még nem ért véget! - 3 éves mélypontra zuhant a Dow (3.)

Portfolio
Hiába az amerikai pénzügyi mentőcsomaggal kapcsolatos pozitív hírek, az amerikai tőzsdék tegnap is zuhantak, mint a kő. A Dow Jones Industrial Average újabb 348 ponttal három éves mélypontra zuhant, mivel a tegnap napvilágot látott amerikai makrogazdasági adatok alapján az a konszenzus kezd kialakulni a közgazdászokban, hogy az USA gazdasága már egyértelműen recesszióban van. Az ázsiai börzék szintén zuhantak ma hajnalban (a japán Nikkei 225 11,000 pont alatt zárt), talán egy kis kapaszkodót az jelenthet, hogy az amerikai határidős indexek 0.3-0.5% körüli pluszban állnak jelenleg.

Bár tegnap előtt előrelépés történt a 700 milliárd dolláros amerikai pénzügyi mentőcsomag elfogadásában, csalódniuk kellett azoknak, akik arra számítottak, hogy ettől emelkedésbe kapcsolnak majd a részvényindexek. Éppen ellenkezőleg, az amerikai tőzsdék a csütörtöki kereskedési napjukat megint vaskos mínuszban zárták, hiszen a Dow Jones index 3.2%-kal 10,483 pontra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés